Steden en dorpen

Arcachon

Arcachon is de badplaats van het Bassin d’Arcachon. Het strand strekt zich uit over ongeveer 800 meter met twee pieren (Thiers en Eyrac). De plezierhaven van Arcachon is de enige haven in diep water van het Bassin d’Arcachon. De wijk Ville d’Hiver is een opmerkelijk geheel van bourgeoisvilla’s uit de XIXde eeuw en het begin van de XXste eeuw, een waar architecturaal paradijs.

Een geleid bezoek aan Archachon en Ville d’Hiver is het hele jaar door mogelijk.
Contact: toeristische dienst van Arcachon: +33.5.57.52.97.97 – tourisme@arcachon.comwww.arcachon.com

La Teste de Buch


Dit is de grootste stad in het bekken van Arcachon. U vindt er vele winkels, evenals een grote gemeentemarkt die elke dag behalve maandag geopend is. U zult genieten van prachtige wandelingen langs de kust, in de wijk Pyla en bij de zoutpannen, en bij de oesterhaven waar u oesters kunt proeven in een van de vele hutjes.

Ontdek ook Cazaux, gemeente van La Teste de Buch, en in het bijzonder zijn meer waarin u in alle veiligheid met uw kinderen kunt baden, en vele restaurants aan de rand van het strand kunt ontdekken.

Le Cap Ferret

Le Cap Ferret, een uitloper van zand aan de punt van het Bassin d’Archachon, was oorspronkelijk een vissersdorp. De pittoreske geklasseerde site van Le Cap Ferret heeft een elegante kant met villa’s verborgen achter dennenbomen en een traditionele kant met oesterhavens langs mooie kleurrijk geverfde hutjes, zoals het dorp L’Herbe. Klim naar de top van de vuurturen (53 meter, 258 treden) en ontdek een schitterend uitzicht over het Bassin d’Arcachon of neem het treintje dat het strand van de oceaan verbindt met de uitloper.

Een geleid bezoek aan de vuurtoren van Le Cap Ferret is het hele jaar door mogelijk.
Contact: Toeristische dienst van Lège-Cap Ferret: +33.5.56.03.94.49 – info@lege-capferret.comwww.lege-capferret.com

Om naar Le Cap Ferret te gaan: shuttle vanaf de camping, dagelijks juli en augustus. Andere periodes: vertrek in Arcachon (op 10 km van de camping).

Gujan-Mestras en zijn oesterhavens

Gujan-Mestras is de oesterhoofdstad van het Bassin d’Arcachon. Je kan er met name het oesterhuis bezoeken in de Haven van Larros. Hier kan je de verschillende fases van de oesterkweek en het vak van oesterkweker leren kennen, en een bezoekje brengen aan de hutjes van de oesterkwekers.

Het is een mooie gelegenheid om een schitterende wandeling of fietstocht te maken over het kustpad dat de 7 ports met elkaar verbindt.

Een geleid bezoek aan oesterhavens is het hele jaar door mogelijk.
Contact: Toeristische dienst van Gujan-Mestras: +33 5 56 66 12 65 – otgujan@wanadoo.fr
www.ville-gujanmestras.fr

Bordeaux, ingeschreven als werelderfgoed van de UNESCO

Breng ook een dagje door in Bordeuax en ontdek het historische patrimonium. Bus en trein brengen je rechtstreeks naar het station van Bordeaux. En tegenover het station ligt de tramway van Bordeaux die je dan naar het historische centrum (en de toeristische dienst) brengt: De Place de la Bourse, het Grand Théâtre, de Fontaine des Girondins, de Place des Quinconces, het park, de Quai des Chartrons, de Cathédrale Saint André, de Rue Saint Catherine (ideale straat om te shoppen) en heel wat andere historische plaatsen, …

Ook een geleid bezoek aan Bordeaux is mogelijk.
Contact: toeristische dienst van Bordeaux, 12 Cours du 30 Juillet 33000 Bordeaux – +33 5 56 00 66 00 - otb@bordeaux-tourisme.com

Goed nieuws! Boekingen voor 2024 zijn nu open! Kampeerplaatsen en Cottages!
Lees meer

Beschikbaarheid :

Beschikbaarheid en reservering Online betaling
Yelloh village

Yelloh! Village Panorama du Pyla ****
Grande Dune du Pilat - Route de Biscarrosse
33115 Pyla sur Mer - Bassin d'Arcachon - Gironde
Gironde - France
Tél : 05 56 22 10 44 - E-mail : mail@camping-panorama.com

Situation du camping sur la dune du Pyla près du bassin d'Arcachon

Dichtbij de camping, ontdek de omgeving van de Dune du Pilat

Lees meer
Vacances sur la dune du Pilat près d'Arcachon